Sommeraktiviteter

Turstier

Rundt Putten, Høvringen og i Rondane Nasjonalpark er det godt merket turstinett som gir mulighet for korte og lange vandreturer for alle aldersgrupper. De fleste av vandreturene starter fra tunet på Putten seter. En oversikt over turer fra Putten Seter, kan sees på lommekjent.no.

Tur til Utsikten

IMG_7008

Foto: Knut S.Vindfallet

Utsikten er et flott utsiktspunkt ca 1 km fra Putten Seter, der du ser over til Jotunheimen og Gudbrandsdalen 600 meter nede. Om sommeren finner du frem ved å følge merket sti. Flott utsikt til Selsvollene og Jørundgard. Om sommeren kan du se elgen som avkjøler seg i Skottvatnet ned i dalen.

Hver søndag kl 11 om sommeren tilbyr vi guidet tur til Utsikten med servering av kaffe. Da får du høre om Selsvollene, Kopperverket på Selsverket, Kristin Lavransdatter med mer.

Tur til Formokampen (1428 moh)

Et av de flotteste utsiktspunktene vi kan by på! Lett tilgjengelig med utsikt over Rondane, Jotunheimen og Snøhetta/Dovrefjell. På turen passerer dere 2 dyregraver ca 200-300 m på grasflata under toppen. På toppen er et fangstanlegg, ei sikteskive med navn ca. 40 topper, kikkert og informasjonstavler med U-Turn som informerer på norsk og engelsk. Gangtid ca 1 ½-2 timer opp fra Putten. Lett turterreng, med oppmerket sti. Vi tilbyr guidede turer etter avtale.

Det går også an å gå rundt Formokampen. En flott tur med utsikt mot Rondane med Rondeslottet, Vinjeronden og Storronden. Turen går videre til Kampen, med utsikt ned i dalen mot Otta, mot Jotunheimen og tilbake til Putten. Noe myrlendt terreng i et område, som fordrer gode sko. Turen er en dagstur på 6-7 timer og kan gås i begge retninger.

Klikk her for å bla gjennom turbrosjyren for Formokampen.

Siktskive som viser 65 av de toppene du kan se fra Formokampen

Besøk Peer Gynt-hytta

Peer Gynt-hytta består av gamle steinhytter og jaktbuer. Når det er åpent, er det servering av vafler og kaffe med mer. I Uløybue, som fortsatt er i bruk, fikk Asbjørnsen første gang fortalt historien om Peer Gynt, som senere inspirerte Ibsen til å skrive det verdenskjente dramaet Peer Gynt.

Følg sti mot Formokampen, men ta avmerket sti til venstre etter ca 30-40 min.

Fisketur til Harrtjern

Tre små fiskevann som ligger ca 30-45 min fra Putten. Her er det fint å fiske med oter! Om ønskelig kan vi arrangere fisketurer til Harrtjern med bålkos og stekt fisk. Om sommeren er det merket sti fra Putten over Karihaugen og Anaripigg til Harrtjern, og tilbake til Putten. Denne turen tar ca 2-3 timer. Vil du gå lengre kan du gå til Kluftåthaugen og Fugleskjelle med retur Putten. Hele turen tar da ca 3-4 timer.

Sykkel på HøvringenSykling

Høvringen og området rundt Putten seter har fine forhold for sykling. Vi har avtale om å leie sykler av Dovre Adventure. Når du bestiller ditt opphold hos oss, si i fra om du ønsker å leie sykkel i løpet av oppholdet, så ordner vi det til du kommer. De har også el-sykler.

Bademuligheter

Det er flotte bademuligheter hos oss på Putten seter. Du kan ta turen til Harrtjern, som har fine badeforhold. Rett ved siden av oss ligger Skjerungåa, med sin nydelige badekulp. Perfekt både for små og store! Vi har også badestamp som kan leies. Be om rabatt dersom du er medlem av Norske Vandrehjem.

Rafting i Sjoa

Rafting i Sjoa er en spennende aktivitet som passer de aller fleste. Heidal Rafting i Sjoa er Norges eldste og mest erfarne raftingfirma, og har et bredt utvalg av raftingturer. Det gjelder bare å velge riktig tur! Du kan lese mer om dem på deres hjemmesider www.sjoarafting.no.

Fjellgudstjeneste i Rossbu kapell

Rossbu kapell er et privat kapell bygget av Alf Christian Rossow, innviet i 1999 med plass til omtrent 50 personer. Kapellet kan leies til vielser, barnedåp og gudstjenester. Om sommeren er det åpen Olsokmesse (29.07) kl 20. Det er i tillegg en gudstjeneste om høsten.

Om du ønsker å leie Rossbu kapell, kan du kontakte oss for avtale.

Kristin Lavransdatter på Jørundgard

Hver sommer i slutten av juni arrangeres utendørsteateret Kristin Lavransdatter i autentiske omgivelser på Jørundgard i Sel, ved Otta. Vi på Putten seter tilbyr overnattingspakker til denne severdige årlige begivenheten. Du kan lese mer om spelet på www.kristinlavransdatter.no.

Kontakt oss for bestilling eller om du ønsker mer informasjon!

Dansefestivalen på Sel

Hvert år i midten av juli samles dansebandentusiaster fra hele Norge på Dansefestivalen i Sel ved Otta. Det gir liv og røre både nede i dalen, og hos oss på Putten seter. Vi inviterer i den forbindelse til både konserter og andre begivenheter på tunet vårt. Kontakt oss for gode tilbud på overnattingspakker! Du kan lese mer om Dansefestivalen på deres hjemmesider www.dansefestivalen.no.

Grilling

Det er bålgriller og annen grill til fri bruk på tunet vårt. Andre aktiviteter kan avtales. Ta kontakt med oss for mer informasjon!