Høvringen Rondane

Rondane, som er Norges første nasjonalpark, ble oppretta  i 1962, og 50 års jubileet i år blir markert mange ulike arrangementer. Bakgrunnen for opprettingen av Rondane Nasjonalpark er villreinen, som har levd her i tusener av år. Det er spor etter fangstanlegg, boplasser og andre kulturminner knyttet til jakt og fangst i hele Rondane. På toppen av Formokampen 1428 moh finner du en stor steinmur som opprinnelig er en del av et rusefangstanlegg for villerein.

Høvringen, som ligger like ved Rondane Nasjonalpark, var en gang en av Norges største seterstuler. I dag er flere av de gamle setrene utbygd til overnattingsbedrifter. Putten Seter/Høvringen Vandrehjem ligger på Putten 960 moh, et trivelig setertun med hovedbygning, kafe, hytter, leiligheter og rom. Denne familiebedriften har tatt imot turister siden 1925. Putten seter ligger midt i sti- og løypenettet.

Sigrid Undset, som i 1928 fikk Nobelprisen i litteratur for romantrilogien Kristin Lavransdatter, hentet mye inspirasjon til bøkene fra sine besøk i Sel og på Høvringen.

Klikk her for å laste ned aktivitetsprogram for Høvringen (PDF).

Det er stengt for kommentarer.